**Feestdagen**

 
Bijna Halloween
Op een donkere avond. Als mensen slapen gaan .
Komt duisternis van boven komt de donker er al aan.
Komen wolken uit de straten.Trekt de mis zich om je heen.
Verstikt de adem in je longen. Gaat de kou door merg en been.
Zweven geesten in de lucht. Dode zielen dansen rond.
De kerkhoven zijn stil.Je ziet er nog geen hond.
Het onweer klinkt al in de verte.
Maar is nog niet te zien.
De nacht grijpt om zich geen.
Het is bijna Halloween.
 
Halloween gedicht 
De spiegel
Op een dag, wilde een man naar een rommelmarkt in de buurt. Deze man hield  van oude spulletjes, en zocht zoveel mogelijk van dat spul. Achterin,een beetje afgelegen van de rommelmarkt, dicht tegen zijn huis, zag de man een kraampje staan met een oude man als verkoper. Hij verkocht oude spulletjes. De spulletjes stonden hem niet zo zeer aan, maar onderaan het oude rommel, stond een oude spiegel, met doodskoppen afgebeeld. Hij vondt dit prachtig, en vroeg de prijs. De verkoper zei dat hij die niet verkocht kreeg, en maar 10 euro voor vroeg. De man wal tevreden met de aankoop, en hing deze op zijn slaapkamer . S’nachts toen hij nog beneden was, hoorde hij een vreemd geluid vanuit zijn slaapkamer, en ging eens kijken wat dat geluid kon zijn. In zijn slaapkamer ging hij kijken, en zach dat zijn spiegel verdwenen was.Hij verwittigde de politie, maar er was nog niet het kleinste spoor van inbraak.De nacht nadien (Halloween), was hij opnieuw nog benden, en alweer hoorde hij geluid in zijn slaapkamer. Dit keer durfde hij niet zo snel naar boven gaan, want buiten had hij net een vreemd geluid gehoord, net zoals hij in z’n slaapkamer hoorden. Hij hoorde het geluid luider en luider worden, en heel stilletjes, ging hij traagjes zijn krakende trappen op. In zijn slaapkamer zag hij zijn spiegel terug. Hij was bang, maar tegelijkertijd tevreden dat zijn kostbare spiegel terug was. Hij keek eventjes naar de spiegel. Maar opeens zag hij in de spiegel… een raar misvormd gezicht, het was een verschrikkelijk gezicht, monsterlijk!!Het gedaante gaf hem het teken dat hij dichterbij moest komen. Hij kwam dichter, en dichter tot plols. Er 2 armen uit kwamen, en het gedrocht hem mee trok in de spiegel.   Jaar later was het weer rommelmarkt. De vreemde man was terug op dezelfde plaats als hij voordien stond. De spiegel had weer interesse opgewekt bij een antiek verzamelaar.
 
Verjaardag
Een taart met kaarsjes
Een verjaardagstaart
De verjaardag is de dag waarop men zijn of haar geboorte viert. Dit heeft betrekking op mensen, maar het vieren van een verjaardag kan ook betrekking hebben op bijvoorbeeld de oprichting van een bedrijf of vereniging. Men spreekt dan vaak van een jubileum of een lustrum. Er zijn mensen die de verjaardag van hun huisdier vieren. In veel landen, waaronder Nederland en België, komt de verjaardag overeen met de geboortedag. Wie ooit op 9 oktober geboren is viert zijn of haar verjaardag dit jaar op 9 oktober 2011. Mensen die op 29 februari geboren zijn vieren dit meestal op 28 februari of 1 maart of ze wachten 4 jaar. In sommige landen of culturen viert men de verjaardag niet op de datum van de geboortedag, maar op de naamdag, de dag van de heilige waarnaar men vernoemd is.
Inhoud  
1 Verjaardagstradities
2 Bekende verjaardagsliedjes
3 Speciale verjaardagen
4 Zie ook. Verjaardagstradities
Kinderen op een verjaardagsfeest
Verjaardagen gaan gepaard met het krijgen van cadeaus van familie en vrienden en het trakteren op school of op het werk. Ook is het gebruikelijk dat men bij de jarige op bezoek gaat. Sommige jarigen geven een verjaardagsfeest met een hapje en een drankje. De gasten brengen dan pakjes, cadeaus, mee om de jarige te bedanken en te feliciteren met zijn verjaardag. Bij kinderen is het gebruikelijk dat de woonkamer wordt versierd met slingers. Verder is het gebruikelijk dat er die dag voor de jarige wordt gezongen. Ook kan er een kinderfeest worden gehouden. Op de basisschool zijn vaak speciale verjaardagsrituelen zoals: verjaardagsliedjes zingen, vaak begeleid met muziekinstrumenten.
trakteren. klassen rond gaan met of zonder verjaardagskaart. verjaardag muts/kroon. taart met kaarsjes uitblazen. slingers. Ook kan je iemand een verjaardagskaart sturen om hem/haar te feliciteren en een prettige dag toe te wensen. In de westerse cultuur is het gebruikelijk voor kinderen een apart feest te organiseren als ze jarig zijn. Familie en/of vriend(inn)en (bij feesten voor kinderen en jeugdigen is er vaak segregatie op basis van geslacht onder de leeftijdgenoten) worden uitgenodigd. Voor kinderen wordt zo’n feest beschouwd als een hoogtepunt / een hoogtepunt te zijn. Het is gebruikelijk het huis te decoreren met bijvoorbeeld ballonnen of slingers. Er wordt traditioneel gebak geserveerd en geschenken uitgepakt. De jarige (soms staande op een stoel) wordt veelal toegezongen met verjaardagsliedjes. Ook kan een externe gelegenheid worden bezocht zoals een midgetgolfbaan of bowlingbaan. Een verjaardagsfeest voor jongeren kan soms in de nacht worden doorgezet met een pyjamafeest. Ook wordt een verjaardag wel gevierd met een maaltijd in een restaurant.
Speciale verjaardagen
Zogenoemde kroonjaren (veelvouden van 10) worden vaak uitgebreider gevierd of zijn aanleiding voor een feest(je). Ook de leeftijd dat men voor de wet volwassen wordt (achttien) en het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd (vijfenzestig) viert men vaak op bijzondere wijze. Een aantal kroonjaren heeft een speciale naam gekregen; allen aan de bijbel ontleend:[1] 50 jaar: Abraham of Sara, 60 jaar: Isaak of Rebekka, 70 jaar: Jacob of Rachel, 80 jaar: Jozef of Asenath, 90 jaar: Efraïm, 100 jaar: Methusalem. Wanneer iemand 50 jaar is geweest, wordt vaak gezegd dat hij. Abraham heeft gezien. Dit berust op een interpretatie van Johannes 8:57: Gij zijt nog geen vijftig en ge hebt Abraham gezien?. Voor een 50-jarige vrouw wordt meestal Sara genoemd. De jarige wordt vaak uitgebeeld met een pop en daarbij een treffende leuze over de jarige. Ook kan een Abraham of Sara als koek geschonken worden aan de jarige. Na deze leeftijd wordt wel gezegd dat men “weet waar Abraham de mosterd vandaan haalde”. Wanneer in Nederland iemand honderd jaar wordt, krijgt hij/zij ook vaak felicitaties vanuit de gemeente waar men woont. Het is tot nu toe min of meer de traditie dat de koningin een persoonlijke brief stuurt. Ook komt de burgemeester wel eens op bezoek om zijn felicitaties over te brengen.

Gelukkige verjaardag Bianca

 
 
 
 
 
 
Jarig zijn is een dag om verwend te worden,
Jarig zijn is een jaartje ouder worden.
Deze dag sta jij in het middelpunt,
deze dag is jou echt gegund.
vandaag krijg jij geschenken,
vandaag zijn er mensen die aan jou denken.
Geniet van deze mooie dag,
geniet dat jij op deze dag het levenslicht zag.
Dikke knuffel van u schoonouders.
 
 
 
 
 
 
Gelukkige verjaardag Nancy Lammens
 
Bij deze bijzondere dag
sta ik even stil
geluk en blijdschap
is wat ik je wensen wil
Deze bijzondere dag
maar één keer in het jaar
een dag waarop alles mag
om te vieren met elkaar
Advertenties

Een Reactie op “**Feestdagen**

  1. Gelukkig Verjaardag !
    even te laat , sorry !
    maar je lag vast nog in de kraam afdeling hé ,
    wens je een jaar vol geluk en zonneschijn liefs xxx

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s